Hoortoestellen met tinnitusmaskeerder

Wat is een hoortoestel met tinnitusmaskeerder?

De bedoeling van tinnitusmaskeerder is dat de aandacht van het oorsuizen wordt afgeleid met een ander geluid. Dit kan door de eigen tinnitus te overstemmen door de ruis op of boven het niveau van het eigen tinnitus geluid te zetten, dit wordt tinnitus maskering genoemd. Veelal wordt er voor gekozen het tinnitus geluid te laten interfereren met het maskeergeluid door beiden te mixen. Voor dit laatste kan het volume iets onder het niveau van de tinnitus worden gezet.

Bij een deel van de cliënten met tinnitus helpen ook hoortoestellen zonder speciale maskeerfunctie de tinnitus te maskeren, simpelweg omdat ze de omgevingsgeluiden versterken en zo de tinnitus naar de achtergrond brengen. De toepassing van hoortoestellen werkt vooral als de client tegelijkertijd slechthorend is. De balans verschuift hierdoor van het oorsuizen naar betekenisvol omgevingsgeluid.

Resultaten met een tinnitusmaskeerder of tinnitus hoortoestel

Hoortoestellen en tinnitusmaskeerders worden door een deel, dus zeker niet door alle, tinnituspatiënten als een goede methode gezien om de nadelige effecten van tinnitus te reduceren. Het uitproberen van een tinnitusmaskeerder of tinnitushoortoestel begint altijd met het vaststellen van een eventueel gehoorverlies door het afnemen van een hoortest. Een verwijzing naar het audiologisch centrum is in de meeste gevallen noodzakelijk. 

Voor een vrijblijvend advies of voor informatie over dit onderwerp kunt u bij Coppes Hoorzorg altijd terecht. Wij hebben meerdere proeven met tinnitus maskering succesvol afgesloten. 

Contact opnemen met Coppes Hoorzorg

Neem contact op met Coppes Hoorzorg en vraag naar de mogelijkheid via ons contactformulier of via telefoonnummer: 024-8445599.

Waarom kiezen voor Coppes Hoorzorg?

lokale specialisten
lokale
specialisten
Zeer goede klantervaringen
Zeer goede
klantervaringen
Specialisten in hoorhulpmiddelen
Specialisten in
hoorhulpmiddelen
hetzelfde bekende gezicht
hetzelfde
bekende gezicht
snelle en fijne service
snelle en
fijne service

Zo ervaren onze klanten ons

Coppes Hoorzorg heeft zorgvuldig en mijn hoortoestellen aangemeten en correct afgesteld.

Mevrouw Krebbers - uit Groesbeek

Nieuwste hoortoestellen

Dit is ouderwetse service!

Mevr. van Kempen - uit Gennep

Nieuwste hoortoestellen

Het is wel allemaal even wennen maar ik ga er voor.

Mevr. Sauer - uit Gennep

Slechthorendheid

Wilt u ook weer alles om u heen kunnen horen?

ONVZ
CZ
IZA
Menzis
IZZ
VGZ